Un rasfat delicios si aromat care poate sa fie servit impreuna cu o cafea.
Ingrediente pentru baza de biscuiti
Ingrediente pentru crema de branza
- 500 g crema branza
- 75 ml frisca lichida
- 20 g iaurt grecesc
- 15 g faina
- 15 g miere
- 2 oua
Ingrediente pentru ornat
aprox 200 g piersici din compot
Preparare baza din biscuiti
Se piseaza amaretti, se amesteca cu 120 g unt topit, 15 g miere si 1 lg de zahar pudra.
Amestecul se pune in tava de tort de 16-18 cm unsa cu unt si tapetata cu faina.
Prepararea stratului cu crema de branza
Se amesteca branza cu faina, ouale, iaurtul, zaharul si frisca lichida.
Se pune peste baza de amaretti si se coace 35 minute la 170 grade celsius.
Se lasa la racit.
Se tine la frigider 3 ore si se orneaza cu felii de piersici din compot.
Blatul este putin sfaramicios, dar foarte aromat. Prajitura are un gust deosebit.