Afumarea la rece in bucatarie cu The Smoking Gun

Afumarea la rece in bucatarie cu The Smoking Gun

O aroma subtila de fum adaugata ca o semnatura a celui care prepara cu inspiratie si pasiune orice fel de mancare creaza senzatia ca acele feluri au fost pregatite indelung la un gratar cu lemne.

Modul cel mai rapid de a avea o aroma placuta de afumatura fara sa fie nevoie sa petreci o zi intreaga la gratar este prin folosirea metodei afumarii la rece.

Pentru asta poti folosi un pistol de afumat The Smoking Gun

Se pot folosi aschii de mar sau cires care dau o aroma fructata putin dulceaga pentru felurile delicate si coctailuri.

Friptura de porc, vita sau chiar si anumite legume pot fi afumate folosind aschii de lemn precum fag, hickory, stejar, artar, cires, mesteacan. etc.

Pistolul de afumat the Smoking Gun
Pistolul de afumat the Smoking Gun

Lemnul de hickory este un tip de lemn cu origini in America de Nord si este deosebit de indragit pentru afumare la cald. Fumul provenit din lemnul de hicori va oferi preparatelor la gratar un gust pregnant de afumat traditional usor intepator, ideal pentru carne de vita (steak), coaste (ribs) si chiar cotlete. Intotdeauna afumati cu capacul gratarului inchis, indiferent daca acesta este un gratar cu carbune, electric sau cu gaz pentru ca fumul sa penetreze cat mai eficient preparatele din interior.
(Sursa: http://campinggrill.ro/Smoking-Chips-Hickory)

Pentru cine este pasionat de mancarurile cu gust de afumat chiar si atunci cand nu sunt pregatite la un gratar exista site-uri speciale de unde se pot achizitiona peleti de afumare, rumegus de lemn aromatic pentru afumare sau aschii din diverse specii de lemn.

Pentru afumarea la rece se poate folosi rumegus de afumare sau peleti de afumare din diverse specii, de lemn precum fag, hickory, stejar, artar, cires, mesteacan. etc.

In bucatarie se poate folosi un pistol de afumat PolyScience The Smoking Gun Handheld Food Smoker with Wood Chips

Cumpara Instrumente si accesorii pentru gratar precum si aschii de lemn pentru afumare la rece sau la cald
Aschii de lemn pentru afumare.
Aschiii de lemn aromatizate