Get a site

Alegerea combinei frigorifice pe baza clasei climatice

Clasa climatica este acel amanunt care joaca un rol hotarator in functionarea combinei frigorifice.

by:

Impressii Despre Electrocasnice

Dintre toate electronicele si electrocasnicele dintr-o casa moderna, frigiderele si combinele frigorifice sunt acele aparate despre care utilizatorul se documenteaza cel mai putin inainte de a decide ce model este corespunzator cerintelor sale si ale familiei pentru o perioada mai lunga de timp.

Descoperim cat de importanta devine o combina frigorifica atunci cand nu mai functioneaza corespunzator si mai este si plina cu alimente.

Congelarea este metoda de conservare cea mai rapida si la indemana tuturor.

Cum Sa Alegem Combina Frigorifica Potrivita Nevoilor Familiei?

Sa luam in considerare numai munca depusa in gradina pe parcursul anului pentru ca toamna sa punem la pastrare o cantitate de fructe si legume, dintre care o parte vor fi congelate pentru a fi consumate in stare aproximativ proaspata. Apoi, conform traditiei romanesti, mai vin si sarbatorile de iarna si o data cu ele sacrificarea porcului, din care dorim sa pastram o cantitate de carne congelata pentru cateva luni. Noua romanilor ne place sa avem camara plina tot timpul anului cu produse conservate prin diverse metode.

Acest articol a aparut ca urmare a unei patanii proprii. Nu am evaluat prea multe detalii despre aparatul pe care l-am achizitionat in iarna. Am ales luand in considerare organizarea spatiului de stocare, eficienta energetica, dimensiunile exterioare si bineinteles pretul si firma.

dezghet

Frigiderul nu functioneaza sub temperatura de plus 10 grade celsius

Am descoperit ca incepand din zilele in care temperatura a scazut sub 10 grade compresorul nu a mai declansat transformand moderna combina frigorifica intr-o piesa de mobilier. Solutia de rezerva a fost sa stochez tot ce pusesem in cea noua in vechiul congelator zgomotos si cu consum de energie mai crescut.

Combinele frigorifice moderne sunt eficiente in apartamente, sau camere cu temperatura constanta peste 10 grade celsius pe timpul iernii.
claseclimatice

Cautand o solutie, am aflat ca motivul principal al acestui comportament este ca toate aparatele mai ieftine au un singur circuit de racire cu termostatul amplasat in frigider.

Nu cred ca exista prea multi vanzatori de frigidere si combine frigorifice care sa puna intrebari clientului care doreste sa cumpere pentru a-i oferi exact produsul care-i va satisface necesitatile pe un termen indelungat.

Cea mai importanta intrebare care ar trebui sa fie adresata de vanzator ar fi „Camera in care intentionati sa instalati aparatul are o temperatura mai mare de 10 grade celsius pe timpul iernii?” In functie de acest raspuns ar trebui oferit un aparat care sa se incadreze intr-o anumita clasa climatica. Alegerea unuia necorespunzator conditiilor climatice din zona in care este amplasat poate duce fie la un consum mai mare de energie, fie nu va reusi sa genereze suficienta temperatura scazuta in interior. In consecinta, se va reduce si durata de viata a combinei frigorifice.

Incadrarea in clasa climatica este unul dintre factorii cei mai putin luati in considerare. Nu stiu cati dintre voi au idee ce inseamna acest lucru, cu toate ca acest amanunt este trecut printre detaliile tehnice si chiar scris pe placuta din interiorul aparatului.

Da Click Pe Link Si Profita De Oferta Pentru Cea Mai Buna Combina Frigorifica

Cunoasterea clasei climatice a aparatelor frigorifice poate avea un impact insemnat in bugetul familiei pe termen lung prin doua aspecte:

  • Primul este ca factura de electricitate se va incadra in valorile normale si
  • al doilea este ca alimentele vor putea fi pastrate in conditii optime pe toata perioada de valabilitate.

Alegerea combinei frigorifice care nu se adapteaza conditiilor de mediu din locul in care va fi amplasata poate da peste cap bugetul unei familii. Mai exact, temperatura mediului ambiant ar trebui sa permita schimbul de caldura. Clasa climatica indicata de productor ne informeaza care este plaja de temperaturi pentru o functionare optima a acelui aparat.

Astfel gasim patru clase climatice:

N temperat de la +16 C la + 32 C
SN temperat extins de la +10 C la + 32 C
ST SubTropical de la +18 C la + 38 C
T Tropical de la +18 C la+ 43 C

Pe piata romaneasca gasim combine frigorifice care se incadreaza in clase climatice mixte, de exemplu N-ST sau SN-ST.

temperaturafrigider

Iarna e mai cald in frigider decat afara si atunci termostatul nu declanseaza.

Alegerea combinei frigorifice pe baza clasei climatice – concluzie:

Dupa ore si ore e cautari pe internet, de multe ori folosind si google translate, am ajuns la concluzia ca, pentru a putea sa ai produse congelate in iarna si mancare pastrata la o temperatura constanta in frigider, fie trebuie sa ma orientez catre doua aparate distincte adica un frigider si un congelator (solutie foarte putin practica din cauza spatiului disponibil dar si pentru ca ar creste cheltuielile inutil) fie trebuie sa aleg unul dintre modelele cu doua compresoare, cu doua circuite de racire independente.

Citeste Si Urmatoarele Articole:

– ALEGEREA VOLUMULUI COMBINEI FRIGORIFICE PE BAZA NUMARULUI DE PERSOANE

MINIGHID PENTRU A ECONOMISI KW CU COMBINA FRIGORIFICA