Cum Sa Alegi Cel Mai Bun storcator de fructe si legume ?

Pentru ca nu exista un storcator de fructe pentru uz casnic care sa poata satisface in mod universal toate exigentele utilizatorilor toti producatorii au in oferta cateva modele diferite care pot sa fie utilizate pentru anumite nevoi specifice.

Foarte multe articole pe diverse bloguri sustin ideea ca folosind in exclusivitate un anumit model de storcator de fructe vei putea obtine maximul de vitamine, minerale si substante nutritive in timp ce toate celelalte de la firme concurente nu reusesc sa ofere nici pe departe rezultate apropiate.

Analizand in mod rational toate aceste informatii vom vedea ca exista o varietate de modele din care sa alegem care in acelasi timp sunt accesibile oricarui buget.

In primul rand trebuie ales cel potrivit nevoilor tale atat in ce priveste cantitatea de suc pe care vrei sa o consumi zilnic cat si in ce priveste timpul necesar pentru a pregati acel suc si a curata storcatorul dupa asta.

In urma lecturarii mai multor articole online atat din blogosfera autohtona cat si din cea internationala poti ajunge usor la concluzia ca storcatoarele cu melc sunt mai bune decat cele centrifugale prin faptul ca cele centrifugale incalzesc cumva sucul prin viteza de rotatie si distrug enzimele.

Nu am gasit inca studii stiintifice care sa demonstreze ca acest tip de extragere a sucului produce incalizirea sucului cum sustin multi autori de articole din categoria nutritie si sanatate.

De fapt viteza de rotatie mare permite expunerea la aer a sucului ceea ce influnteaza instalarea procesului de oxidare mult mai rapid decat pentru sucul obtinut prin stoarcere lenta. Sucul obtinut prin presare lenta poate fi consumat intr-un interval de pana la 72 de ore.

Cantitatea de suc obtinuta este influentata atat de tipul de extractie cat si de starea fructelor si legumelor (cu cat sunt mai proaspete cu atat obtii mai mult suc).

De exemplu folosind aceeasi cantitate de morcovi vei putea obtine aceeasi cantitate de suc si pulpa indiferent ca folosesti un storcator centrifugal sau unul cu melc, diferenta fiind data doar de calitatea sucului (cel obtinut prin presare are un gust mai intens).

Intrebari pe care sa ti le pui inainte de a alege cel mai potrivit storcator:

Cat timp am la dispozitie pentru a prepara o portie de suc proaspat si pentru a curata aparatul dupa pregatirea sucului?

Trebuie inclus si timpul de curatare a fructelor si legumelor si timpul de pregatire a sucului.

Daca nu poti sa cureti piesele imediat dupa folosire e indicat sa le lasi intr-un vas cu apa pentru a nu se intari resturile de material vegetal.

Ce fructe si legume vrei sa storci cel mai des?

Daca tot ce vrei este sa incepi dimineata cu un suc proaspat stors de portocale ai la dispozitie o gama variata de dispozitive si aparate care pot sa se incadreze in orice buget.

Vezi oferta la storcatoare de citrice

Ce spatiu am disponibil pentru acel storcator?

Pentru a beneficia de avantajele consumului de suc proaspat zilnic trebuie sa ai aparatul la dispozitie intr-un loc usor accesibil.

Ce Caracteristici Sunt Importante La Un Storcator de fructe si legume cu melc

Pentru a alege pe cel mai bun trebuie luate in considerare cateva caracteristici comune pe care le au toate modelele de pe piata indiferent de pretul lor.

Viteza de rotatie in mod obisnuit este cuprinsa intre 40 si 80 de rotatii pe minut. Aparatele care pot functiona in intervalul asta de rotatii pe minut pot produce un suc cu o consistenta optima.

Tipul axului melcat trebuie de asemenea luat in considerare.

Exista mai multe tipuri constructive de extractoare de suc de uz casnic.

  • ax melcat vertical,
  • ax melcat orizontal,
  • storcatoare cu ax melcat dublu

Marea majoritate a storcatoarelor de fructe si legume cu melc care sunt cele mai populare au ax melcat vertical.

Materialele din care sunt confectionate piesele sunt in general fara BPA. Tritan si Ultem sunt materialele cele mai intalnite la majoritatea aparatelor.

Vasele de colectare a sucului si a pulpei sunt confectionate din tritan (un material care are proprietatea de a nu ingalbeni in timp, si de a nu capata gust)

Chiar daca gura de alimentare are un diametru de 7,5 cm suficienta pentru a putea introduce un mar intreg de calibrul mai mic de 7,5 cm (diametrul ecuatorial minim), pentru rezultate bune este indicat sa fie taiate in bucatele mai mici (2x2x2 cm) legumele si fructele din care vrem sa extragem sucul.

Un avantaj al storcatoarelor de fructe si legume cu melc este faptul ca au un consum redus de energie. Puterea motoarelor modelelor cele mai uzuale este intre 200W – 300W.

Cantitatea de suc obtinuta prin presare la rece poate fi mai mare decat cea produsa cu storcatoare centrifugale daca si fructele sau legumele folosite nu sunt proaspete. Pentru rezultate cat mai bune se recomanda tinerea bucatilor de legume sau fructe cel putin o ora intr-un vas cu apa inainte de a fi trecute prin storcator.

Un dezavantaj al storcatoarelor centrifugale este ca acestea separa sucul de pulpa fructului prin zdrobirea de zimtii sitei iar datorita vitezei mari de rotatie se produce un proces de oxidare care va degrada mai repede enzimele si vitaminele din suc pe care trebuie sa il consumam cat mai repede dupa obtinere.

Extractorul de suc cu viteza mica are un randament de extragere a sucului superior.

Sucul rezultat in urma presarii lente nu va fi saracit de elemente esentiale ca vitaminele si enzimele necesare pentru a da un impuls de energie o data cu consumul unui pahar de suc. Enzimele si vitaminele dau puterea sucului pe care vrei sa il consumi pentru a-ti da un plus de vitalitate in fiecare zi.

Vezi oferta la storcatoare de fructe si legume cu melc!

Beneficii impresionante ale sucurilor de fructe obtinute prin presare la rece.

Furnizeaza Organismului Mult Mai Rapid Substantele Nutritive Necesare Pentru A Face Fata Factorilor De Stres Zilnic.

Tot mai multi oameni reusesc prin schimbarea unui singur un aspect al dietei sa realizeze deja pasul care va duce la imbunatatirea sanatatii pe termen lung. Starea de satisfactie data de imbunatatirea acelui aspect al sanatatii actioneaza ca un punct de sprijin pentru o parghie cu care sa indepartezi si alte obiceiuri nesanatoase.

Consumul de sucuri de fructe si legume proaspat stoarse este cea mai simpla metoda de a imbunatati dieta zilnica.

Mancarurile procesate cu continut ridicat de zaharuri cresc rapid nivelul zaharurilor in sange. Cand nivelul de zaharuri scad in sange atunci apare senzatia de foame. O portie de suc de morcovi proaspat stors care este bogat in carotenoizi, magneziu si mangan va echilibra nivelul zaharurilor din sange.

Nu mai este nevoie sa se adauge zahar pentru indulcire pentru a putea beneficia si de proprietatile purificatoare si detoxifiante ale sucurilor extrase. Dupa cateva zile de consum vei putea sa simti dulce chiar si in sucul de varza rosie sau sucul de sfecla rosie.

Astfel se va deschide o lume a gusturilor si aromelor cum nu credeai ca exista. Vei putea sa te bucuri de legume si fructe la un alt nivel. Vei incepe sa realizezi cat de mult iti lipsea apropierea de natura pentru ca multe sucuri comerciale care contin zahar si indulcitori plus arome artificiale creaza asteptari nerealiste de la consumul de produse vegetale in stare proaspata.

Descopera daca ai o intoleranta la consumul vreunui produs vegetal, daca nu ai facut-o deja inainte de a incepe consumul de sucuri proaspat stoarse!

Nu toti oamenii pot sa se bucure de consumul de sucuri proaspat stoarse din cauza unor probleme de sanatate care impun anumite reguli in ce priveste regimul alimentar.

Oamenii care au diferite afectiuni pentru care trebuie sa urmeze o dieta restrictiva sub indrumarea unui specialist trebuie sa ceara sfatul medicului inainte de a incepe sa consume sucuri proaspat stoarse din fructe si legume despre care nu stiu cum le va afecta starea de sanatate.

Sucurile din legume din familia Brassica precum varza, conopida, brocoli, etc sunt neindicate persoanelor care sufera de afectiuni ale glandei tiroide. Aceste persoane trebuie sa evite sa consume alimente goitrogene care pot inhiba metabolismul iodului.