Despre petunii

Petunia este un gen compus din 35 de specii. Face parte din familia Solanaceae. Plantele anuale pe care le admiram in gradini sunt hibride (Petunia x hybrida).

Petunia la ghiveci
Diversitatea de culori a soiurilor de petunia o face pretabila a fi plantata in diverse locuri

Este o floare foarte populara preferata de majoritatea gradinarilor amatori. Ea impodobeste locul unde a fost plantata pe toata perioada verii. Exista varietati care necesita indepartarea florilor trecute pentru a continua sa infloreasca.

petunii in gradina
Petunii plantate in gradina

Pentru a obtine plante viguroase care sa decoreze gradina toata vara e indicat sa fie folosite rasaduri – disponibile la toate hipermarcheturile chiar si in anumite piete unde se vand plante decorative.

A doua solutie, ar fi infiintarea unei rasadnite, gradinarii care sunt obisnuiti cu producerea plantutelor de rosii, ardei, castraveti, etc. stiu deja in ce consta aceasta operatiune. Perioada de producere a rasadurilor poate fi intre 10 – 12 saptamani. Asta ar insemna ca pentru planta in mai ar trebui sa fie deja infiintate rasadnitele calde din februarie.

Plantele sunt sensibile la umiditate excesiva, de aceea se recomanda infiintarea culturii pe soluri cu drenaj bun.

Exista inca varietati de petunii pe ale caror flori ploaia le poate distruge si atunci se recomanda plantarea lor la ghivece pe care sa le mentinem in locuri cu mult soare dar care sa fie ferite de precipitatii abundente.

Petunia este una din acele plante pe care nu ai cum sa nu o placi datorita faptului ca necesita foarte putina atentie pentru a inveseli cu culorile florilor sale o gradina pe tot parcursul verii.

loc cu petunii
Un loc plantat cu petunii este o incantare pentru ochi

3 thoughts on “Despre petunii

 1. I have checked your site and i have found some duplicate content, that’s why you
  don’t rank high in google, but there is a tool that can help
  you to create 100% unique articles, search for: Boorfe’s tips unlimited content

 2. I see your page needs some fresh posts. Writing manually takes a lot of time, but there is tool for this time consuming task, search
  for; Wrastain’s tools for content

 3. Hi blogger, i must say you have very interesting articles here.
  Your website should go viral. You need initial traffic only.
  How to get it? Search for; Mertiso’s tips go viral

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.