Kebbe prăjit – Rețeta Egipteana

Ingrediente pentru coaja kebbe

  • Bulgur – 2 căni și jumătate
  • Carne de vita – 500 grame
  • Ceapa – Una Mare
  • Sare 2 lingurițe
  • Piper negru ½ linguriță
  • Maghiran – 2 lingurițe

Pentru prăjit

  • Ulei de porumb

Ingrediente Pentru umplutura -kebbe

Kebbe prăjit - Rețeta Egipteana
Kebbe prăjit – Rețeta Egipteana

Mod de preparare – Kebbe prăjit

    1. Spălați bulgurul de câteva ori și lăsați-l la înmuiat în apa rece pentru o jumătate de ora.
    2. Tocați prin mașina de tocat folosind discul cu gauri mici grâul bulgur, carnea și ceapa, adăugați cuburi de gheata pentru consolidarea fibrelor cărnii. Treceți aceasta tocătura încă o data prin mașina de tocat pentru a obține o pasta fina.
  1. In pasta obținută adăugați sare, piper și marjoram. Amestecați cu mâinile pentru omogenizarea compoziției.
  2. Pune apa cu gheata într-un vas.
  3. Înmoaie mâinile în vasul acesta și începe sa iei din pasta de kebbe o bucățică de mărimea unei prune.
  4. Pune un deget în centrul acestei biluțe pentru a forma un loc în care sa pui amestecul de umplut.
  5. Strânge la capete bila de kebbe și pune-o pe un platou.
  6. Pregătește tot amestecul în felul asta. Umezește mâinile în vasul cu apa cu gheata de cate ori e nevoie.

Citeste Si Ghidul Cum Sa Alegi Masina De Tocat Carne!

Într-o tigaie adâncă pune ulei suficient pentru a praji kebbele. Uleiul trebuie sa fie încins când începi prăjirea.

Pofta Buna!