Get a site

Manusile de silicon cu peri, pentru bucatarie, te scapa de buretele de vase

by:

Informatii Utile

Manusile de silicon cu peri sunt combinatia perfecta intre un burete de vase si o manusa menaj care protejeaza pielea.

Ia-ti o pereche de aici!

Avantajele folosirii manusilor din silicon cu peri in bucatarie, in baie, pe orice tip de suprafete unde era nevoie de un burete

  • Se pot folosi pentru curatarea vaselor si gresiei si faiantei in bucatarie, in baie , chiar si pentru spalarea masinii
  • Nu zgarie suprafetele
  • Au durabilitate ridicata.
  • Sunt facute din silicon alimentar de inalta calitate
  • Cea mai buna alternativa la buretele de vase
  • Nu acumuleaza bacterii si ciuperci!
  • Nu zgaraie suprafetele de teflon!
  • Nu trebuie inlocuite asa des precum buretii de vase.

Cat rau poate sa iti faca un simplu burete de vase ieftin?

Buretii de vase, sunt ieftini. Ii cumparam sperand ca am facut o economie, dar in acelasi timp ne punem sanatatea in pericol.

Bacterii si fungi daunatori pentru sanatate isi gasesc un mediu de dezvoltare fertil in buretii de vase folositi mult timp.

Analizele de laborator au demonstrat ca se pot forma colonii de Acinetobacter, Moraxella, Chryseobacterium.

Citeste mai mult in urmatoarele studii stiintifice:

Buretele de bucătărie se numără printre posibilele surse de contaminanți în unitățile alimentare. Scopul principal al studiului actual a fost, prin urmare, de a evalua siguranța microbiologică a bureților, așa cum a fost folosită în anumite unități alimentare din orașul Jimma. În consecință, siguranța microbiologică a unui total de 201 de bureți de bucătărie colectați în mod aleatoriu din unitățile alimentare a fost evaluată față de numărul total de bacterii mezofile aerobe (AMB), Enterobacteriaceae, coliformi, drojdii și mucegaiuri. Numărul mediu al bacteriilor mezofile aerobe a variat de la 7,43 până la 12,44 log CFU / mm3. Genurile izolate au fost dominate de Pseudomonas (16,9%), Bacillus (11,1%), Micrococcus (10,6%), Streptococcus (7,8%) și Lactobacillus (6%), excluzând tijele Gram pozitive neidentificate (4.9% (9,9%). Numărul mare de microbi (bacterii mezofile aerobe, coliformi, Enterobacteriaceae și drojdii și mucegaiuri) dezvăluie existența unei practici de dezintoxicare a buretelor de bucătărie. Este recomandată pregătirea de creare a cunoștințelor privind practicile de igienă de bază pentru lucrătorii alimentați și schimbarea periodică a bureților de bucătărie.Sursa: Wolde, Tesfaye, and Ketema Bacha. “Microbiological Safety of Kitchen Sponges Used in Food Establishments.” International Journal of Food Science, vol. 2016, no. 7, 2016, pp. 1–7, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5093261/, 10.1155/2016/1659784. Accessed 26 June 2019.

Un alt studiu despre potentialul de a deveni un mediu fertil pentru microorganisme al buretilor de vase

‌În ciuda concepției greșite comune, sa demonstrat că mediile de bucătărie găzduiesc mai mulți microbi decât toaletele12,13,14. Aceasta sa datorat în principal contribuției bureților de bucătărie (fig.1A, B), care s-au dovedit a fi cele mai mari rezervoare de bacterii active în întreaga casă13, 14. Ojima și colegii (2002) 11 au arătat că bureții de bucătărie aveau al doilea cea mai mare încărcătură de coliformi din întreaga casă, după capcanele de scurgere. Alte lucrări au arătat prezența bacteriilor patogene specifice în bureți de bucătărie, printre care Campylobacter spp.15, Enterobacter cloacae 16, 17, Escherichia coli 14, 17, 18, Klebsiella spp.14, 16,17,18, Proteus spp.17, Salmonella spp. 19 și Staphylococcus spp. 14, 16, 17
Sursa: Cardinale, Massimiliano, et al. “Microbiome Analysis and Confocal Microscopy of Used Kitchen Sponges Reveal Massive Colonization by Acinetobacter, Moraxella and Chryseobacterium Species.” Scientific Reports, vol. 7, no. 1, 19 July 2017, www.nature.com/articles/s41598-017-06055-9#Sec6, 10.1038/s41598-017-06055-9. Accessed 26 June 2019.

Produsele de curatenie degresante contin substante daunatoare pielii.

Nu putem sa lasam vasele murdare, trebuie sa le curatam cu ceva.

Alternativa inovatoare o reprezinta folosirea unor manusi din silicon, cu peri, pentru bucatarie care protejeaza pielea, dar curata si eficient murdaria.