Multi Doctori Nu Vor Sa Stii Asta! Poti Trata Ranile Cu Miere De Albine!

Este Mierea De Albine Buna Pentru Tine?

Citeste si fii inspirat in alegerea sortimentelor de miere care iti vor imbunatati starea de bine!

Stim de la bunicii si parintii nostri cat de buna este mierea pentru a ameliora tusea, dar nu foarte multi oameni stiu ca ea este folosita si pentru tratarea ranilor.

Nu sunt nici doctor si nici apicultor, dar consum mierea cu placere. Imi place sa cunosc cat mai multe despre acest lichid auriu cu proprietati exceptionale. Acesta articol a aparut tocmai din dorinta de a afla cat mai multe despre tratamentul naturist care este la indemana fiecaruia dar pe care foarte multi dintre noi il ignoram. Vreau sa iti spun si tie ce am aflat pana acum.

Beneficiile Mierii de Albine
Beneficiile Mierii de Albine

Mierea de albine este apreciata pentru efectul pozitiv pe care il are in tratarea unor afectiuni ca tuse, sinuzite, eczeme, taieturi, infectii.

Cum sa fie consumata mierea pentru a beneficia de proprietatile terapeutice?

Dupa racelile din primavara un tratament de doua trei luni cu miere de manuka poate sa dea rezultate uimitoare. Doua trei lingurite pe zi pentru intarirea sistemului imunitar.

In cazul tratamentului ranilor se fac cel putin 3 aplicari pe zi.

Cateva din rezultatele obtinute de medicii de la Spitalul Universitar CHU Lome in tratamentul ranilor cu miere

In urma studiului efectuat pe o perioada de 2 ani pe 79 de pacienti cu o varsta medie de 22.3 ani autorii concluzioneaza ca mierea poate fi folosita pentru tratarea ranilor pentru a reduce dependenta de medicamentele clasice atunci cand nu exista resursele financiare pentru achizitia lor.

Acest studiu a demonstrat ca vindecarea ranilor s-a efectuat intre 5 si 7 saptamani. Diferenta de timp fiind data de marimea, starea si localizarea ranilor. Plagile cu infectie s-au vindecat in cam 46 de zile.

Efectul antimicrobian al mierii de albine este datorat concentratiei mari in zaharoza. se creaza o presiune osmotica mult prea scazuta pentru a permite cresterea si dezvoltarea oricaror microorganisme.

Demonstratie Video A Efectului Aplicarii Mierii De Albine Pentru cicatrizarea Ranilor

Cum Se Face Corect Pansamentul Cu Miere De Albine Pentru Tratarea Ranilor Si Taieturilor

  1. Se curata plaga infectata cu ser fiziologic.
  2. Se aplica miere pe rana in mod omogen.
  3. Se pun comprese imbibate cu miere.
Tratarea ranilor cu miere de albine
Tratarea ranilor cu miere de albine

Mierea de Manuka Si Mierea De Cimbru Sunt Doar Doua Varietati De Miere Care Au Cel Mai Rapid Efect Antiseptic, Antimicrobian Si Cicatrizant

TERAPIA CU MIERE DE ALBINA REDESCOPERITA DE MEDICII SECOLULUI XXI
TERAPIA CU MIERE DE ALBINA REDESCOPERITA DE MEDICII SECOLULUI XXI

Beneficiile mierii de cimbru pentru sanatate

Are proprietati antioxidante.

Antioxidantii ajuta la neutralizarea radicalilor liberi, acele molecule instabile generate de razele soarelui, fumul de tigara, poluarea atmosferica, pesticide, infectii si chiar de propriul metabolism. Radicalii liberi trebuie tinuti sub control in organism pentru ca ei pot cauza boli ca astmul, celulita

Mierea de cimbru contine cuercitina si compusi anti alegergenici

Continutul bogat in cuercitina al acestui tip de miere este un factor care ajuta la reducerea aparitiei alergiilor.

Honey-Mask
VEZI OFERTA PENTRU MIERE ORGANICA DE CIMBRU (THYME) 100% RAW NEPASTEURIZATA 500G

Ce avantaje are miera Raw

Asa cum stim ca prin consum de legume raw beneficiem de toate vitaminele si mineralele existente in plante pentru ca nu sunt supuse nici unui proces termic de pregatire, tot asa se poate spune si despre mierea raw

Mierea Raw este lichidul care este luat direct de la albine si care nu sufera nici un proces de pasteurizare sau de procesare.

Procesul de pasteurizare aplicat anumitor sortimente de miere existenta in comert are ca scop distrugerea oricaror microorganisme care pot produce fermentarea pe toata perioada cat mierea este tinuta in depozite si pe rafturile magazinelor si pana la consumator.

Un alt beneficiu comercial este ca mierea supusa procesului de pasteurizare este mai lichida si mai clara.Partea mai putin placuta este ca prin aplicarea tratamentului termic chiar si pentru acea scurta perioada de timp cand este supusa pasteurizarii mierea comerciala isi pierde capacitatea ei de a fi folosita si ca tratament naturist. Ea poate fi folosita cu succes pentru patiserie si brutarie pentru a obtine produse delicioase

Proprietatile terapeutice ale mierii de manuka

VEZI OFERTA PENTRU MIERE DE MANUKA
Cercetatorii de la universitatea Waikato din Noua Zeelanada au descoperit ca mierea de manuka are proprietati bactericide superioare unor tratamente antibiotice conventionale.

Mierea de Manuka poate actiona chiar si asupra stafilococului auriu.

Peter Molan a descoperit ca mierea produsa din polenizarea arborelui manuka – Leptospermum scoparium are proprietati antiseptice ridicate.

In acelasi timp a constatat ca nu toata mierea de manuka actioneaza la fel in tratamente. Anumite specialitati de miere de manuka sunt similare ca actiune cu mierea obsinuita. Asta se datoreaza faptului ca albinele au folosit nectar si de la alte plante din zona in care au cules.

Mierea de manuka recomandata este cea pe care este scris Active Manuka Honey. Ceea ce o face speciala este prezenta metilglioxalului (MGO) care provine din nectarul florilor de manuka. Acest compus nu este afectat de enzima catalaza care e prezenta in sange, saliva. Catalaza are efect antioxidant prin descompunerea peroxidului de hidrogen în apă și oxigen

Peter Molan a constatat ca folosirea mierii de manuka poate reduce riscul infectiilor cu urmatoarele specii de bacterii: Stafilococul Auriu, Escherichia Coli, Enterococci sp., Helicobacter pylori.

ATENTIE! Mierea obisnuita expusa la caldura si lumina sau pastrata in locuri calde isi pierde proprietatile curative pentru ca enzima care produce peroxidul de hidrogen este distrusa. Mierea de manuka isi pastreaza proprietatile pentru ca actioneaza nonperoxidic.

Resurse Suplimentare Pentru A Afla Despre Rezultatele Obtinute In Tratamentele Clinice Cu Miere De Albina

Mandal, Manisha Deb, and Shyamapada Mandal. „Honey: Its Medicinal Property and Antibacterial Activity.” Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine. Asian Pacific Tropical Medicine Press, Apr. 2011. Web. 19 June 2016. „Clinical Infectious Diseases.” Medical-Grade Honey Kills Antibiotic-Resistant Bacteria In Vitro and Eradicates Skin Colonization. N.p., n.d. Web. 19 June 2016.

Peter Molan University of Waikato, Biological Sciences, Retired Faculty Member http://www.petermolan.com/honey-research

ATENȚIE! Acest articol are rol informativ. Pentru un tratament eficient este indicat sa consulți un medic specialist. Daca deja urmezi un tratament, trebuie sa ceri și părerea medicului care te are sub observație pentru orice schimbari vrei sa faci.