Produsele apicole naturale și beneficiile lor

Produse apicole naturale livrare

Produsele apicole naturale au fost întotdeauna un ajutor pentru om, un beneficiu pe care îl are din natură, iar singurul lucru pe care trebuie să-l facă în schimbul lor este grija față de albine și protejarea lor.”Albinele, aceste mici picături de soare, care hărnicesc toată ziua ne-aduc atâtea minunății că ar trebui să le facem un tron și să-l ridicăm până la cer. Ce ne-am face fără ele?”, ne întreabă un apicultor român, care s-a îngrijit toată viața de stupi, cu drag și iubire pentru albine.Noi nu vrem să răspundem la această întrebare, în schimb, vă prezentăm în continuare toate tipurile de produse apicole naturale alături de numeroasele lor beneficii, ca să înțelegeți de ce nu ne închipuim ce-ar însemna lipsa albinelor.

Produsele apicole naturale și beneficiile lor

1. Polenul crud este un produs principal al albinelor, alături de miere și ceară, care conține o cantitate foarte mare de vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, coenzime și chiar hormoni. Proteinele vegetale pe care le conține acest produs apicol natural sunt în mare parte sub formă de aminoacizi, adică sunt direct absorbite în tubul digestiv fără ca organismul să depună efort suplimentar. Trebuie să faceți, însă, diferența între polenul uscat, polenul care prin procesare își pierde mare parte din nutrienți și vitamine, și polenul crud, care este congelat imediat după recoltare. Polenul crud este un foarte important ajutor în îmbătrânirea prematură și în menținerea sănătății sistemului digestiv.

Vezi Oferta Pentru Apicole Romanesti

2. Laptișorul de matcă este o substanță cu consistență cremoasă, alb-gălbuie și reprezintă hrana reginei stupului și a albinelor în primele 3 zile. Datorită deosebitelor proprietăți ale lăptișorului de matcă, regina stupului trăiește în mod uimitor până la vârsta de 5 ani, în condițiile în care o albină are o durată de viață de aproximativ o lună și jumătate. În sănătatea omului, acest produs apicol natural este benefic pentru fertilitate, reumatism, dar este foarte eficient și pentru imunitate, colesterol crescut sau în combaterea oboselii.Lăptișorul de matcă pur se poate administra și la copii și se păstrează neapărat în frigider, la temperaturi între 2-6ºC.

3. Mierea de albine sub toate soiurile și aromele ei este o sursă bogată de antioxidanți, energie și minerale, cum ar fi calciu, fier și potasiu, dar și vitamine din complexul B. Se găsește sub foarte multe variații, în funcție de florile lângă care stă stupul. În ultimul timp cercetătorii sunt de părere că mierea naturală are proprietăți de videcare a plăgilor, datorită faptului că poate deshidrata microbii. Dintre toate soiurile, mierea de Manuka, o miere care se face doar în insulele nepoluate din Noua Zeelandă este recunoscută pentru proprietățile anitmicrobiene. Mierea de albine naturală nu este aceea care rămâne lichidă mult timp, ci aceea care se cristalizează (sau zaharisește, în termeni populari) după o anumită perioadă.

Vezi Oferta Pentru Apicole Romanesti

4Păstura de polen sau Pâinea albinelor este descrisă de specialiști ca având valoarea nutritivă de trei ori mai ridicată decât a polenului. Este un bio-stimulator natural, o importantă sursă benefică de energie, vitalitate și bună-stare generală. Ajută în tratarea anemiilor, datorită numeroșilor nutrienți și este recomandată atât fumătorilor, cât și celor care au probleme cu funcțiile ficatului. Păstura de polen se găsește sub formă de granule sau cremă, pastă,  amestecată cu ceară și miere naturală de albine.Produsele apicole naturale au atâtea beneficii încât sunt folosite foarte des în creareaproduselor cosmetice pentru hidratarea pielii sau se mai găsesc sub formă de capsule cu propolis, esențe, fiole și suplimente.