Get a site

Savureaza O Painea Pregatita De Tine Folosind Masina De Facut Paine

Chiar daca nu ai framantat aluat niciodata in viata asta nu este un motiv sa te opresti sa vrei sa gusti paine proaspat coapta la fiecare mic dejun pregatita in casa ta.

by:

Informatii Utile

Chiar daca nu ai framantat aluat niciodata in viata, asta nu este un motiv sa te opresti sa ai paine proaspat coapta la fiecare mic dejun pregatita in casa ta. Atunci cand folosesti o masina de paine si urmezi indicatiile din retete vei putea sa savurezi niste produse de patiserie cu un gust fenomenal de fiecare data.

Ce poate fi mai simplu de atat? Citesti ingredientele, le cantaresti, le pui in ordinea indicata in vasul masinii de paine, alegi programul indicat si painea este gata in timpul necesar acelui program.

Masina de paine atrage prin faptul ca permite pregatirea si altor tipuri de preparate de brutarie(bagehete, checuri, ciabata, franzela, dar chiar si dulceata) pe langa obisnuita paine simpla.

Versatilitatea este punctul forte al tuturor modelelor de masina de facut paine. Numarul de programe sunt concepute sa ofere rezultate cu minim efort.

Pentru a obtine rezultate optime trebuie respectate retetele din manualul cu care vine aparatul. La unele modele, retetele se gasesc in manualul de utilizare, sunt insa si producatori care distribuie in format tiparit o carte cu retete de paine.

Nu ramai niciodata in pana de idei atunci cand vrei sa folosesti la maxim masina de paine pentru ca vei putea sa te inspiri de pe paginile producatorilor acestor cuptoare de paine.

Anumiti producatori au pagina dedicata cu retete pentru fiecare model in parte.

Panasonic are site-ul The Ideas Kitchen categoria Breadmaker unde publica retete de facut cu masina de paine.

Princess are cateva retete de pregatit cu masina de paine pe pagina asta

Tefal nu are o pagina dedicata retetelor pentru masini de paine. Vom putea sa descarcam in format electronic manualul de utilizare pentru modelul nostru de pe pagina Manuale de utilizare Maşini de pâine Tefal. Vom putea in schimb sa ne delectam cu alte retete de pe pagina Tefal Retete

Alegerea unui anumit model depinde de bugetul alocat. Penru modelele care depasesc asteptarile noastre in ce priveste suma pe care vrem sa o alocam exista posibilitatea de achizitionare in rate. Oricare ar fi modalitatea de achizitionare. O data ales unul din modelele de mai jos nu vei fi dezamagit.

Trei dintre cele mai apreciate modele de masina de paine pe piata romaneasca

Masina de paine Panasonic SD-ZB2512KXE

Masina de paine Panasonic SD-ZB2512KXE

Masina de paine Panasonic SD-ZB2512KXE

Specificatii

 • Capacitate – 1200 g
 • Numar programe – 17
 • Program pornire intarziata – Da
 • Dimensiuni (W x D x H) – 256 x 389 x 382 mm
 • Greutate – 7.6 kg

Da Click Pe Link Si Ia-ti Masina de paine Panasonic SD-ZB2512KXE

Display Masina de paine Panasonic SD-ZB2512

Display Masina de paine Panasonic SD-ZB2512

Panoul de control este intuitiv si usor de folosit.

Pe acest panou de control sunt 7 butoane si un display pe care vor fi afisate: numarul programului ales, stadiul curent al programului, timpul ramas, dar si ce optiuni suplimentare am setat (marimea produsului finit, culoarea crustei).

Butoanele sunt aranjate foarte ergonomic pe acest panou de control.

In partea stanga avem butonul MENU cu ajutorul caruia putem alege numarul programului de coacere dorit.

Sub display avem butoanele SIZE, TIMER (doua sageti pentru a creste sau scadea timpul) si butonul CRUST. Cu ajutorul lor putemseta marimea produslui finit, culoarea crustei (dark, medium, light) precum si programarea timpului cand vrem sa fie gata painea. Intarzierea coacerii poate fi programata pana la 13 ore.
In partea dreapta a displayului avem doua butoane unul pentru START si unul pentru STOP (opreste alimentarea)

Are dispozitiv de dozare pentru stafide si nuci situat pe capac. Atunci cand vrem sa obtinem specialitati de paine care pot avea in compozitie si fructe uscate putem alege din menu programele (de baza cu stafide,paine de casa taraneasca, paine din grau integral cu stafide, specialitate de brutarie cu stafide). Ingredientele uscate se pun in compartimentul de dozare inainte de a incepe programul de coacere. Aceste fructe uscate nu trebuie sa aiba dimensiuni mai mari de 5 mm.

Dispozitiv de dozare Panasonic SD-ZB2512KXE

Dispozitiv de dozare Panasonic SD-ZB2512KXE

Senzorul de temperatura ambientala care comanda si temperatura din aparat. Scopul lui este sa regleze temperatura fiecarui proces (framantare, dospire, framantare suplimentara, crestere, coacere) din timpul unui program de coacere pentru a obtine rezultate optime indiferent de conditiile de temperatura ambientala.

Panasonic SD-ZB2512KXE are 31 de functii care includ operatiuni de baza pentru orice model de masina de pregatit paine cum ar fi pregatirea aluatului, framantarea, dospirea, cresterea si coacerea lui precum si functii specializate cum ar fi pregatirea gemului sau a compoturilor. Programele specializate pentru pregatirea unor anumite specialitati de produse de brutarie se diferentiaza intre ele prin setarile prestabilite pentru fiecare etapa in parte de la punerea ingredientelor si pana la coacere.

TEFAL Bread of the World PF6118

Este un aparat care poate sa coaca pana la 1500 de grame de aluat o data. Aluatul trebuie sa nu contina mai mult de 930 de grame de faina si 15 grame de drojdie.

O data ce ai deschis manualul cu instructiuni vei intelege de ce este acest model denumit Bread Of The World. Ai posibilitatea de a pregati paine in stil italian, spaniol, turcesc, frantuzesc.

Un lucru foarte atractiv la acest model de masina de paine este faptul ca se poate programa la ce ora sa fie gata painea. Se poate intarzia terminarea programului de coacere pana la 15 ore inainte.

Astfel vei avea paine proaspat coapta fie dimineata la micul dejun, fie seara cand ajungi acasa de la serviciu.

Produsele obtinute in urma utilizarii aparatului de paine vor avea acelasi gust ca prima oara cand ai folosit reteta din cartea de retete cu care este livrat daca de fiecare data se va respecta ordinea turnarii ingredientelor in cuva aparatului.

Este foarte important sa se cantareasca precis ingredientele.

TEFAL Bread of the World PF6118

TEFAL Bread of the World PF6118

Programele cele mai populare disponibile in meniul aparatului (conform manualului de utilizare) sunt:

 • Nr. 1 – Programul Baghete permite pregatirea unor paini de dimensiuni mici care au o crusta crocanta. Acest program poate coace maxim 450 grame de aluato odata rezultat din maxim 280 grame de faina si 6 grame de drojdie.
 • Nr. 2 – Ciabatta – paini cu mijloc pufos si aerat excelente pentru pregatirea sandvisurilor.
 • Nr. 3 – Grisine –
 • Nr. 4 – Lipie/Turte – pentru pregatirea turtelor cu mijlocul moale de tipul lipiilor turcesti.
 • Nr. 5 – Paine de sandvis – Ideal pentru 8 chifle albe, moi
 • Nr. 6 — Briose
 • Nr. 7 – Coacere – Este programul care permite coacerea tuturor sortimentelor din meniurile 1-6 timp de 10-35 minute. In timpul acestui program masina de paine nu trebuie lasata nesupravegheata. Prin modificarea timpului de coacere se poate ajusta si culoarea crustei produsului finit. In mod normal exista doar doua optiuni de rumenire – puternica si scazuta.

Programele pentru sortimentele de paine clasica pe care le poti pregati cu TEFAL Bread of the World PF6118

  • Nr. 8 – Paine De Baz

a

 • Nr. 9 – Paine frantuzeasca – are aspect alveolar.
 • Nr. 10 – Paine integrala
 • Nr. 11 – Paine dulce – In limita a maxim 1000 grame de aluat se pot pregati retete care au mai multa materie grasa si zahar.
 • Nr. 12 – Paine rapida
 • Nr. 13 – Paine fara gluten.
 • Nr. 14 – Paine fara sare
 • Nr. 15 – Paine coapta
 • Nr. 16 – Aluat crescut
 • Nr. 17 – Paste
 • Nr. 18 – Tort/Prajitura
 • Nr. 19 – Dulceata
Ia-ti Un TEFAL Bread of the World PF6118 Dand Click Pe linkul asta!