Get a site

Scrisoare deschisa catre programatorii de site-uri- De ce trebuie Captcha „I’m not a robot” contra utilizatorului roman obisnuit?

by:

No category

In prezent nu conteaza ce faci pe internet ca va trebui sa recunosti ca nu esti robot pe anumite site-uri, indiferent cate date de identificare ai fi introdus in pasii precedenti.
Mi-am facut o promisiune.
Pe blogul meu nu vor fi articole negative, oricat de nemultumit sau de afectat voi fi, dar… captcha „nu sunt robot” in orice formular intrece orice limita a bunului simt.
Nu poti sa treci cu vederea asta!
OK! Stii sa programezi site-uri! Stii sa introduci pasi suplimentari de verificare!
Dar, de ce introduci hidosenia asta, inainte de ultimul submit dupa ce ti-am confirmat o gramada de date?


De ce?

Poate ajunge la cei care se ocupa de implementarea site-urilor de concursuri tombola pentru diverse produse si servicii.
Pai dupa ce mi-ai cerut toate datele, ti-a lipsit analiza ADN si ultimele analize la urina pentru ce imi mai ceri sa verific captcha atunci cand dau submit?
Crezi ca m-am transformat in robot Transformers, Robocop, HAL 9000, etc.?

Roboti Transformers

Roboti Transformers

Robocop

Robocop

HAL 9000 is a fictional character and the main antagonist in Arthur C. Clarke's Space Odyssey series.

HAL 9000 is a fictional character and the main antagonist in Arthur C. Clarke’s Space Odyssey series.

 

Daca eram unul dintre ei oricum nu puteai sa iti dai seama.

Cei mai absurzi programatori sunt aia care creaza site-uri cu mai multe trepte de autentificare (parola + nume utilizator + date contact + date bancare + date adresa personala) si .. totusi ei te pun sa recunosti ca nu esti robot pentru ca… (Vezi emag in pagina de cerere asistenta service.)

Da eMag prefer sa cumpar multe produse de la voi. Se mai si strica. Nu e vina voastra. Dar de ce trebuie sa confirm ca nu sunt un robot care cumpara produse si vrea sa le returneze in service pentru ca sunt un robot malefic care cumpara produse cu bani (de undeva) si le returneaza in service pentru ca sunt un robot malefic?

E aproape imposibil sa faci asta de pe mobil, cand ai laptopul sau desktopul stricat si vrei sa il trimiti in garantie.

Dragi IT-isti romani puteti reveni in 2018? Sunt utilizatori care de-abia deslusesc tainele pornirii calculatorului (in fiecare minut cineva invata sa il foloseasca indiferent de varsta, nu e o jignire).
De ce sa crezi ca oricine intra pe site-ul tau este un robot superucigas de site-uri care trebuie sa confirme ca nu e un robot?
Daca e un robot superucigas de site-uri nu crezi ca stie ca il vei testa in acest fel?
Cine face roboti superucigasi de site-uri crezi ca se va impiedica de acel step suplimentar stupid?
Dragi programatori de site-uri de ce va trebuie captcha „nu sunt robot” pentru introducere coduri promotionale pentru participare la concursuri tombola? Cati roboti trimit coduri promotionale?

Tuborg Introduce Date Utilizator, Introduce Cod promotional Introduce Captcha!!!

Tuborg Introduce Date Utilizator, Introduce Cod promotional Introduce Captcha!!!

Dragi programatori de site-uri de ce va trebuie captcha atunci cand clientul vrea sa ceara service pentru un produs achizitionat de la magazinul vostru online? Cati roboti trimit produse in service?
Daca esti programator lasa un coment cu explicatia ta pentru acest pas suplimentar enervant.
Daca esti utilizator de site-uri cu asemenea pasi suplimentari lasa un comentariu cu impresia ta despre ele!
Nu uita sa dai un share postarii sa afle si altii. Sa ajunga la cei care decid implementarea acestor pasi si sa ne explice si noua.