Afla Ce Alimente Sa Nu Consumi Sa Nu Mai Ai Migrene

Cercetatori ca Dr. David Buchholz, Josh Turknett, Medina, J. L., Diamond, S., si altii, ofera scanteia care sa te motiveze sa gasesti ajutor acolo unde nu credeai. Riscul aparitiei migrenelor poate fi redus prin eliminarea unor alimente din dieta.

Cand migrenele sunt la ordinea zilei si singurul remediu sunt medicamentele, e greu sa crezi ca exista o corelatie intre consumul unor alimente si declansarea migrenelor.

Sperante Pentru O Viata Mai Buna Fara Migrene
Sperante Pentru O Viata Mai Buna Fara Migrene

Pentru a gasi cu adevarat legatura intre consumul unor alimente si migrene, trebuie urmarit comportamentul organismului pana la doua trei zile. Pentru asta trebuie tinut un jurnal detaliat. Cele mai cunoscute alimente declansatoare de migrene la marea majoritate a persoanelor sunt ciocolata si branza.

Migrenele declansate de consumul anumitor alimente si bauturi non alcoolice sunt datorate unui proces alergic pe care il sufera organismul.

Sistemul imunitar poate trata anumite alimente ca pe toxine si va declansa inflamatii, retentie de apa, umflaturi, congestii nazale, dureri dentare si dureri de cap.

Alimentatia corecta este calea cea mai potrivita pentru o sanatate de fier. Multe dintre bolile si suferintele actuale pot fi remediate doar prin schimbari in modul de a ne hrani.

Pentru reducerea riscului aparitiei migrenelor se recomanda consumul de legume si fructe cu efect antiinflamator.

Cateva exemple sunt:

  • Morcoviicontin zeaxantina si luteina care sunt legate de vitamina A. Sunt o sursa importanta de fibre.
  • Afineleajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare prin continutul de polifenoli. Efectul antioxidant este rezultatul actiunii flavonoidelor, antociadinidelor, acidului fenolic si taninului.
  • Spanac continut bogat in fier, vitamina K si acid folic (perfect pentru a asigura necesarul de fier organic in organism pe timpul sarcinii)
  • Capsunileau continut bogt in fibra, contin vitamine si minerale de care organismul are nevoie.
  • Brocolibogat in glucozinat cu efect puternic antioxidant. Este o sursa excelenta pentru vitaminele A si C precum si minerale ca potasiu si calciu.
  • Avocadobogat in grasimi monosaturate. Sursa de magneziu, fibre, potasiu. Jumatate de avocado asigura doza zilnica de vitaminele A, complexul de vitamine B, vitamina C, si vitamina E

Dr. David Buchholz de la spitalul Johns Hopkins prin intermediul cartii „1-2-3 Program for Taking Charge of Your Pain” recomanda eliminarea tuturor alimentelor declansatoare de migrene: cafeina, alimentele cu glutamat de sodiu, mezelurile, aspartamul, branza maturata din cauza continutului bogat de tiramina, fructele uscate care sunt conservate cu sulfiti,

https://www.youtube.com/watch?v=CYaSheW2_0w

Anumiti medici recomanda analiza de sange pentru a identifica schimbarile in imunoglobulina G, intoleranta la gluten, imunoglobulina E.

Schimbarile in obiceiul de consum al alimentelor trebuie facute individual de fiecare persoana pe baza observatiilor facute. Nu exista o dieta universala.

Alimentele declansatoare de migrene sunt diferite de la un om la altul. Pentru a afla care sunt trebuie sa incepi sa tii un jurnal in care sa iti notezi cu meticulozitate ce ai mancat, cum te-ai simtit dupa cateva zile. Pe masura ce vei face asta vei descoperi anumite tipare ale modului de raspuns al organismului tau dupa consumul anumitor alimente.

Nu are rost sa te privezi de ceva ce iti face placere doar pentru ca exista indicii ca acel aliment poate provoca migrene unui anumit numar de persoane.

Alimente Declansatoare De Migrene
Alimente Declansatoare De Migrene

Abia dupa ce ai in fata un tipar al comportamentului organismului dupa consumul anumitor alimente poti sa incepi sa elimini cu incredere acel produs din dieta zilnica.

Pentru persoanele care sufera mai mult de patru migrene pe luna se recomanda limitarea consumului de carbohidrati la mai putin de 100 de grame pe zi timp de cel putin doua saptamani. Chiar daca acest sfat pare usor de facut in realitate in prima saptamana apar inca poftele pentru ceva dulce. Te poti simti fara vlaga, mai ales daca pana acum consumai destul de des alimente dulci. Dupa prima saptamana corpul incepe sa se adapteze si va fi mult mai usor sa termini acest proces.

Concluzii Despre Reducerea Riscului Aparitiei Migrenelor Prin Schimbari In Alimentatie

Nu exista o solutie universal valabila pentru toti oamenii. Chiar si aplicarea tratamentelor alopate pentru migrene se face individualizat pe baza analizelor si observatiilor doctorului.

Eliminarea tuturor alimentelor pe care Dr. David Buchholz le enumera presupune o schimbare majora in dieta care poate avea si alte efecte pe termen mediu si lung.

Pentru a deveni o practica obisnuita trebuie sa se stranga din ce in ce mai multe probe care sa indice cu exactitate corelatia intre migrene si consumul unor anumite alimente.

O dieta cu alimente usor acceptate de organismul tau poate sa elimine si alte neplaceri ca: iritabilitatea, depresia, lipsa de energie, constipatia.

Schimbarea in modul de a ne hrani trebuie sa fie pentru toata viata, stiind ca prin asta vom obinte cele mai bune rezultate pentru a avea un corp sanatos.

Resurse suplimentare Despre Reducerea Riscului Aparitiei Migrenelor Prin Schimbari In Alimentatie:

My Migraine Miracle by Josh Turknett, MD https://www.mymigrainemiracle.com/start-here/
The diet factor in pediatric and adolescent migraine – J.Gordon Millichap, MDcorrespondencePress enter key for correspondence information, Michelle M Yee, CPNP – http://www.pedneur.com/article/S0887-8994(02)00466-6/abstract?cc=y=
Medina, J. L. and Diamond, S. (1978), The Role of Diet in Migraine. Headache: The Journal of Head and Face Pain, 18: 31–34. doi:10.1111/j.1526-4610.1978.hed1801031.x http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1526-4610.1978.hed1801031.x/full
Dalton, K. (1975), FOOD INTAKE PRIOR TO A MIGRAINE ATTACK -STUDY OF SPONTANEOUS ATTACKS. Headache: The Journal of Head and Face Pain, 15: 188–193. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1526-4610.1975.hed1503188.x/full
Diet restriction in migraine, based on IgG against foods: A clinical double-blind, randomised, cross-over trial – Kadriye Alpay1, Mustafa Ertaş1⇑, Elif Kocasoy Orhan1, Didem Kanca Üstay2, Camille Lieners, Betül Baykan1 – http://cep.sagepub.com/content/30/7/829.short, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2899772/
Foods and supplements in the management of migraine headaches. Sun-Edelstein C1, Mauskop A. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19454881
TOWARD A RATIONAL UNDERSTANDING OF MIGRAINE TRIGGER FACTORS – MD Vincent T. Martina, c, PhD Michael M. Behbehanib – http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0025712505703515