Get a site

Trandafirii negri pentru atmosfera misterioasa

Trandafirii negri au ceva special. Creaza o atmosfera dramatica sau eleganta.

by:

Informatii Utile

Trandafirii negri creaza o atmosfera dramatica si serioasa. Pot fi simbolul stilului luxos si al unui anumit statut social.
Pentru a obtine o culoare neagra intensa a petalelor anumite varietati de trandafiri de culoare rosu inchis sunt tratate prin metode specifice cu pigmenti
Trandafirii, in functie de culoarea lor, transmit diverse mesaje celui care le primeste.

Citeste si despre semnificatia numarului de fire de trandafiri in buchet

Trandafirii negri pot fi folositi pentru decoruri deosebite sau pentru ocazii mai putin fericite. Ei pot sa fie oferiti la despartire definitiva, la o inmormantare.

Daca nici cel care daruieste nici cel care ii primeste nu tin cont de mesajul sumbru pe care il pot transmite, trandafirii negri pot fi oferiti ca un cadou neconventional.

Alege Trandafir criogenat negru in cupola!


Ca element decorativ, trandafirii negri isi gasesc locul in aranjamentele de Holloween sau aranjamente pentru petreceri cu tenta cromatica: alb si negru, rosu si negru, etc.

Culoarea neagra a petalelor unei flori o transforma intr-o varietate respinsa de insectele care ii asigura polenizarea si implicit capacitatea acelei plante de a exista pe viitor. Acele flori sunt mai mult o anomalie decat o varietate speciala care se poate inmulti in mod natural. E greu chiar si cu interventia omului sa se obtina flori cu petale negre.
Cand se vorbeste de soiuri de trandafiri de culoare neagra trebuie sa ne asteptam la culoarea rosu inchis spre negru.

Cateva soiuri de trandafiri care produc flori cu nuante foarte inchise, apropiate de negru:


Soiul de trandafiri „Norita”,

Trandafirul Negru Norita

Soiul de trandafiri „Black Madonna”,

Trandafirul Negru Black Madonna

Trandafirul Negru Black Madonna

Cea mai cunoscuta varietate cu nuanta inchisa e Black Baccara

Trandafirul Black Baccara.

Trandafirul Negru De Halfeti pare mai mult mit decat realitate.

Mai mult un mit turistic decat o realitate, trandafirul de Halfeti cu petale de culoare neagra in mod natural continua sa intrige cititorii curiosi.

Daca exista in realitate vom sti doar dupa ce am vizitat Halfeti. Pana atunci informatiile putine, ne fac sa citim despre el, sa ne punem intrebari si sa avem rezerve in ceea ce priveste raspunsurile care circula online.
Internetul e plin de articole despre trandafirul negru de Halfeti.
In unele articole se spune ca trandafirii isi pastreaza culoarea neagra doar in localitatea Halfeti, din provincia Sanlurfa, Turcia, iar daca sunt luati in alta parte devin un grena inchis.
Imaginile trandafirului negru de Halfeti, returnate de Google, dau impresia ca au fost prelucrate in Photoshop pentru a evidentia negrul petalelor.

Exemplu Imagine Trandafir Negru De Halfeti

Exemplu Imagine Trandafir Negru De Halfeti

Daca trandafirul ar exista in realitate, stiind ca isi pastreaza culoarea neagra intr-un singur loc pe glob, internetul ar trebui sa fie plin de fotografii ale turistilor, facute cu tot felul de aparate cu rezolutii diferite. Nu e!
O alta idee propagata online despre acest trandafir ne spune ca este unic in lume prin mirosul sau puternic dulce si prin culoarea care porneste de la rosu inchis la inceputul infloririi si vireaza catre negru la sfarsitul infloririi. Existenta lui a fost pusa in pericol de construirea barajului Birecik.