Ingrediente pentru coaja kebbe
- Bulgur – 2 căni și jumătate
- Carne de vita – 500 grame
- Ceapa – Una Mare
- Sare 2 lingurițe
- Piper negru ½ linguriță
- Maghiran – 2 lingurițe
Pentru prăjit
- Ulei de porumb
Ingrediente Pentru umplutura -kebbe
- Margarina – 2 linguri
- Carne tocata 500 grame
- Ceapa tocata 2 cepe mari
- Sare 2 lingurițe
- Piper negru ½ linguriță
- Condiment Sumac (pe care il poti gasi aici) 2 lingurițe
- Muguri de pin (pe care ii poti lua de aici) – ¼ cana
Mod de preparare – Kebbe prăjit
-
- Spălați bulgurul de câteva ori și lăsați-l la înmuiat în apa rece pentru o jumătate de ora.
- Tocați prin mașina de tocat folosind discul cu gauri mici grâul bulgur, carnea și ceapa, adăugați cuburi de gheata pentru consolidarea fibrelor cărnii. Treceți aceasta tocătura încă o data prin mașina de tocat pentru a obține o pasta fina.
- In pasta obținută adăugați sare, piper și marjoram. Amestecați cu mâinile pentru omogenizarea compoziției.
- Pune apa cu gheata într-un vas.
- Înmoaie mâinile în vasul acesta și începe sa iei din pasta de kebbe o bucățică de mărimea unei prune.
- Pune un deget în centrul acestei biluțe pentru a forma un loc în care sa pui amestecul de umplut.
- Strânge la capete bila de kebbe și pune-o pe un platou.
- Pregătește tot amestecul în felul asta. Umezește mâinile în vasul cu apa cu gheata de cate ori e nevoie.
Citeste Si Ghidul Cum Sa Alegi Masina De Tocat Carne!
Într-o tigaie adâncă pune ulei suficient pentru a praji kebbele. Uleiul trebuie sa fie încins când începi prăjirea.